Een auto-ongeluk is nooit fijn. Naast de schrik, kunnen er ook diverse (lichamelijke) klachten ontstaan. Een whiplash is een verzamelnaam voor klachten die kunnen ontstaan door een ongeval, meestal door een kop-staartbotsing (achterop aanrijding), of een onverwachtse gebeurtenis.
Een whiplash wordt veroorzaakt door een heftige slingerbeweging van het hoofd. Door deze beweging verrekken de spieren rondom de wervelkolom van de hals en nek. In de meeste gevallen resulteert dit in hevige pijn. Symptomen van een whiplash zijn concentratieproblemen, vergeetachtig, hoofdpijn, duizeligheid, overgevoelig voor geluid en licht, emotionele instabiliteit, vermoeidheid en slecht kunnen slapen. Een whiplash is een vorm van letselschade en wordt gediagnostiseerd op basis van de toedracht van het ongeluk en de klachten.
Er zijn verschillende mogelijkheden om uw schade te verhalen. Indien er een aansprakelijke tegenpartij aanwezig is, kan de schade daar verhaald worden. Ook indien het ongeluk uw eigen schuld is, kunt u verzekerd zijn voor letselschade (zie onze blog over de SVI-verzekering).
Er zijn dan ook diverse schadeposten die – mits deze goed zijn onderbouwd – vergoed kunnen worden. U kunt denken aan smartengeld, verlies van arbeidsvermogen, reiskosten, studievertraging, medische kosten, huishoudelijke hulp en zelfwerkzaamheid. Het is van belang om te weten dat de geleden schade aantoonbaar of aannemelijk gemaakt moet worden.
Gezien de verschillende schadeposten en onwetendheid over de duur van de klachten bestaat er geen standaard schadevergoeding. Hoeveel uw totale schadevergoeding bedraagt, is pas bekend nadat u gedurende een bepaalde periode geen klachten meer ervaart of er geen zicht is op verbetering. Het is uiteraard mogelijk om tussentijdse voorschotten aan te vragen, zodat u niet lang verstoken blijft van schadevergoeding.
Indien u hulp nodig heeft met betrekking tot letselschade als gevolg van een auto-ongeluk, neem dan vrijblijvend contact op met ons kantoor. Ons team helpt u graag verder met het verhalen van een maximale letselschadevergoeding.