Overlijdensschade

Wanneer een nabestaande door een ongeluk overlijdt, blijft de familie met heel wat zorgen achter. De eerste gedachten gaan op zo’n moment niet uit naar het claimen van een schadevergoeding. Toch kunnen de nabestaanden naast de psychologische gevolgen, ook al snel te maken krijgen met de financiële gevolgen. Wanneer iemand overlijdt door een gebeurtenis waarvoor een ander aansprakelijk is, zijn er verschillende schadeposten die geclaimd kunnen worden. Deze schade noemt men ‘overlijdensschade’. Wij helpen u bij het claimen van een schadevergoeding na overlijden.

Direct mijn schade claimen
Ik wil meer informatie

Als nabestaande heeft u recht op een schadevergoeding als een familielid is overleden. De oorzaak voor het overlijden kan verschillen. De overledene is bijvoorbeeld slachtoffer geworden van een noodlottig verkeersongeval, of van een medische fout. Wij begrijpen dat het beginnen van een juridisch proces voor u als een zware last kan aanvoelen. Wij staan u graag bij.

Overlijdensschade claimen als nabestaande

Door het overlijden van uw naaste heeft u mogelijkzowel psychologische als financiële problemen gekregen. Als echtgenoot, geregistreerd partner of minderjarige kind van het slachtoffer kunt u overlijdensschade claimen. De vraag is wie deze schade moet dekken. Wie is er met andere woorden aansprakelijk? U als nabestaande kunt de veroorzaker van het ongeval aanspreken en alle letselschade verhalen op zijn verzekering. Wij begeleiden u zorgeloos naar de claim voor de juiste schadevergoeding bij overlijden.

Contact opnemen

Affectieschade of smartengeld bij overlijden

Bij een overlijden heeft u als nabestaande te maken met uiteenlopende emoties om het gemis, boosheid en mogelijks grote financiële onzekerheid. De vergoeding van affectieschade is voor de geleden immateriële schade en is daarom een vorm van smartengeld voor de naasten van slachtoffers. Deze kunnen een schadevergoeding krijgen als de schade voortkomt uit het leed dat wordt veroorzaakt door het overlijden of ernstig gewond raken van een naaste, waarvoor een ander aansprakelijk is.

Direct mijn schade claimen!

Schadeposten bij overlijdensschade

Bij een overlijden kunnen nabestaanden een aantal verschillende schadeposten aangaande overlijdensschade verhalen op die veroorzaker of zijn of haar verzekering. Onder de wettelijke schadeposten van overlijdensschade vallen bijvoorbeeld:

  • De kosten van een begrafenis of crematie
  • Gederfd levensonderhoud
  • Shockschade
  • Affectieschade of smartengeld

Voor de berekening van overlijdensschade is deskundigheid vereist. De advocaten van Zuid Letselschade hebben de juiste kennis en ervaring in huis om de schadevergoeding te krijgen waar u recht op heeft. Daarnaast ontzorgen wij u graag van een hoop geregel, zodat u zich kunt richten op een goed herstel.

Stel een vraag aan onze juristen

Neem contact op bij overlijdensschade

Heeft u vragen of wilt u graag meer informatie over uw rechten bij overlijdensschade? Zuid-Letselschade helpt u graag met het claimen van een passende vergoeding. Wij zijn iedere dag telefonisch bereikbaar. U kunt ons ook mailen, een bericht sturen via whatsapp of het contactformulier invullen.

Direct mijn schade claimen!

Hoe verloopt het proces bij Zuid Letselschade?

1.
Vertel ons uw verhaal
2.
Wij inventariseren de situatie en leggen u uw mogelijkheden voor
3.
Uw persoonlijke specialist start het juridische proces. Het contact is informeel en u wordt op de hoogte gehouden in begrijpelijke taal.
4.
Wij onderhandelen voor een eerlijke vergoeding vanuit de tegenpartij. Mocht dit niet lukken dan gaan wij procederen.
5.
Wij regelen alles en houden contact met u. Na afloop van het traject ontvangt u het resultaat. Volledig gratis.

Claim direct uw letselschade