Gebeten door hond

Hondenbeten kunnen meestal onregelmatige wonden en ernstig letsel veroorzaken, zowel lichamelijk als geestelijk. Als slachtoffer van een hondenbeet gaat u misschien een moeilijke periode door. Denk bijvoorbeeld aan infectie, schrikreactie, angstgevoelens of ergernis door zichtbare littekens. Wat voor gevolgen heeft dit voor u? Hoe kunt u weer volledig herstellen? Wij willen u graag helpen. Wij kunnen u van dienst zijn bij het eisen van een schadevergoeding voor uw opgelopen letselschade naar aanleiding van een hondenbeet.

Direct mijn schade claimen
Ik wil meer informatie

Wanneer u slachtoffer bent geworden van een hondenbeet is dat altijd schrikken. U heeft niet enkel verwondingen opgelopen, maar u maakt wellicht extra kosten of heeft verlies van inkomsten. Wat moet u doen als u gebeten door een hond bent? Hoe kunt u een juiste schadevergoeding krijgen voor het opgelopen letsel? Wist u trouwens dat de bezitter of eigenaar van een hond altijd volledig aansprakelijk gesteld kan worden voor het letsel die de hond veroorzaakt? De specialisten van Zuid Letselschade helpen u graag bij het verkrijgen van de schadevergoeding waar u recht op heeft. Zo kunt u al uw aandacht besteden aan uw genezing.

Schadevergoeding voor letsel door een beet van een hond

Wanneer u gebeten bent door een hond, kan dit grote gevolgen hebben. Denk hierbij aan zowel lichamelijk (infectie, pijn, blijvende zenuwbeschadiging) als emotioneel (schade door de blijvende en zichtbare littekens) letsel. Schade als gevolg van opgelopen letsel ontstaat als u extra kosten moet maken. Meer kosten dan u op het eerste gezicht denkt en die u, als u niet was gebeten door de hond, niet gehad zou hebben. U kunt hiervoor een schadevergoeding claimen en ontvangen, zowel voor materiële als immateriële schade.

Materiële schade is de schade die in geld uitgedrukt kan worden. Denk u bijvoorbeeld aan:

  • medische kosten (u moet een deel van de ziektekosten of medicijnen zelf betalen),
  • kosten van schade aan uw kleding of uw bril toen u door de hond gebeten werd,
  • kosten veroorzaakt door studievertraging (omdat u een tijd uw opleiding hebt moeten staken),
  • kosten voor huishoudelijke hulp die u door een hondenbeet kort-of langdurig nodig hebt,
  • verlies van inkomsten (omdat u voor een bepaalde tijd niet kon werken).

Immateriële schade is de letselschade die niet uitgedrukt kan worden in geld. Denk hierbij aan vergoeding voor alle geestelijke en psychische schade die u als gevolg van een hondenbeet hebt opgelopen. Durft u niet meer op straat langs een hond te lopen? Ervaart u verdriet, pijn van eventuele operaties bij de plastisch chirurg, angst en verlies aan levensvreugde? Ook voor immateriële schade kunt u een schadevergoeding eisen. De vergoeding voor immateriële (psychische) schade wordt ook wel smartengeld na hondenbeet genoemd.

Contact opnemen

Aansprakelijkheid bij hondenbeten

De hondeneigenaar is altijd aansprakelijk voor het letsel dat veroorzaakt is door de beet van de hond. Zelfs in losloopgebieden. Er hoeft dus geen sprake te zijn van ‘schuld’ bij de eigenaar van de hond om verantwoordelijkheid als gevolg van een hondenbeet erkend te krijgen. Het gaat dus om het vaststellen van de aansprakelijkheid. Dit leest u terug in artikel 6:179 BW, waarin het volgende over de schadevergoeding bij een hondenbeet staat:

“De bezitter van een dier is aansprakelijk voor de door het dier aangerichte schade, tenzij aansprakelijkheid op grond van de vorige afdeling zou hebben ontbroken indien hij de gedraging van het dier waardoor de schade werd toegebracht, in zijn macht had gehad.”

Ook als u de verwittiging van de bezitter negeerde om zijn hond niet te aaien, daagde u de hond zelf uit met u te spelen of had de eigenaar de hond netjes aangelijnd, de hondeneigenaar blijft verantwoordelijk voor de gedragingen van zijn dier. Het is genoeg om te kunnen bewijzen dat u door de desbetreffende hond bent gebeten. Mocht de hondenbezitter dit ontkennen, dan helpen onze specialisten u graag hierbij. Alle opgelopen letselschade die door hondenbeten worden veroorzaakt, moet door de eigenaar worden gedekt. 

Bent u door een hond gebeten? Noteer dan altijd de persoonlijke- en verzekeringsgegevens van de hondeneigenaar. Vraag ook de namen en en telefoonnummers van getuigen. Neem daarna onmiddellijk contact met ons op. Wij begeleiden u zorgeloos bij het claimen van de juiste schadevergoeding bij hondenbeten ongeluk.

LET OP: Er is een speciale bepaling waarbij de eigenaar niet aansprakelijk gesteld kan worden als een hond iemand aanvalt. Stel u bent niet thuis en er wordt bij u ingebroken. Als gevolg valt uw hond de inbreker aan en bezorgt deze schade door een beet. Bent u als de bezitter van uw viervoeter dan verantwoordelijk voor de letselschade die de inbreker door de beet van uw hond opliep? Nee, u bent als hondeneigenaar dan niet aansprakelijk.

Advies krijgen

Kind gebeten door hond en de aansprakelijkheid

Is uw kind aangevallen door een agressieve hond en heeft hij of zij hierbij letsel opgelopen? De kans op lichamelijke en/of geestelijke schade dat uw kind overhoudt als gevolg van een hondenbeet is aanwezig. Een bijtincident kan namelijk voor aanzienlijke blijvende schade zorgen zoals bijtwonden, littekens, infectie, grote gevoelens van angst en nachtmerries. Dit moet allemaal vergoed worden door de aansprakelijke tegenpartij, de hondeneigenaar. Uw kind moet financieel gecompenseerd worden voor alle opgelopen (letsel)schade die de (agressieve) hond heeft veroorzaakt.

Als er sprake is van letselschade, dient de tegenpartij (hondenbezitter) alle kosten te vergoeden. Het maakt daarbij niet uit:

  • of de hondeneigenaar erbij was toen uw kind gegrepen werd, 
  • of de bezitter van de hond er alles aan heeft gedaan om het bijtincident te voorkomen,
  • of uw kind de hond pestte of met andere woorden zeggend uitlokte tot agressief gedrag.

De bezitter van de hond is in bijna alle gevallen verantwoordelijk. Alle opgelopen letselschade moet door de hondeneigenaar worden gedekt. Het merendeel van de mensen zijn voor zo’n schade verzekerd. De WA-verzekering vergoedt hondeneigenaars voor schade die hun viervoeter teweegbrengen. Bij het claimen van de letsel zult u dan ook met de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij (in dit geval hondeneigenaar) te maken krijgen.

Direct mijn schade claimen!

Wat te doen na bijtwond agressieve hond

Heeft u letsel door een hondenbeet van een hond opgelopen? Na een hondenbeet heeft u pijn, klachten en wellicht ernstige bijtwonden. Dit is uiteraard heel beangstigend, maar wat moet u nu precies doen? 

  • Verzamel zoveel mogelijk bewijs van het hondenbeet ongeluk.
  • Noteer en verzamel de contactgegevens van getuigen.
  • Maak indien mogelijk foto’s van het opgelopen letsel.
  • Spoel uw bijtwond schoon met stromend water en ga onmiddellijk naar de huisarts. 
  • Houd in een notitieboek bij welke gevolgen u ervaart van het ongeval, zowel lichamelijke als psychische.
  • Houd in uw notitieboek tevens bij welke kosten u moet maken (+ verlies van inkomsten). Bewaar ook alle bonnetjes.
  • Ga zo snel mogelijk op zoek naar juridische hulp.

Hierna zal uw zorgverzekeraar de opgelopen kosten in rekening brengen. Deze kosten, samen met alle bijkomende kosten, dient de aansprakelijke partij volledig te vergoeden. Vervolgens berekenen wij de huidige en toekomstige schade en dient de behandelaar van uw case de schadeclaim in.

Neem contact met ons op!

Schakel juridische hulp in na een hondenbeet

Wij begrijpen uiteraard hoe vervelend letselschade door een hondenbeet is en willen u daarom snel en goed helpen. In ons vindt u een letselschade expert waarbij u:

  • een lopend traject heeft vanaf de eerste intake;
  • vanaf het eerste moment contact met de behandelaar van de zaak heeft;
  • laagdrempelig en informeel contact heeft.

Het is waarschijnlijk niet uw schuld dat u bent gebeten. U heeft recht op een schadevergoeding van de hondenbezitter. In de meeste gevallen is de eigenaar daarvoor verzekerd. Heeft u vragen of wilt u graag meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. De specialisten van Zuid Letselschade helpen u om de vergoeding te krijgen waar u recht op heeft. Wij zijn ook elke dag telefonisch bereikbaar. U kunt ons bereiken via e-mail, ons een bericht sturen via whatsapp of in contact komen met ons via ons contactformulier.

Claim uw schade

Hoe verloopt het proces bij Zuid Letselschade?

1.
Vertel ons uw verhaal
2.
Wij inventariseren de situatie en leggen u uw mogelijkheden voor
3.
Uw persoonlijke specialist start het juridische proces. Het contact is informeel en u wordt op de hoogte gehouden in begrijpelijke taal.
4.
Wij onderhandelen voor een eerlijke vergoeding vanuit de tegenpartij. Mocht dit niet lukken dan gaan wij procederen.
5.
Wij regelen alles en houden contact met u. Na afloop van het traject ontvangt u het resultaat. Volledig gratis.

Claim direct uw letselschade