Schadevergoeding na een bedrijfsongeval

Wanneer u slachtoffer bent geworden van een bedrijfsongeval hebt u waarschijnlijk veel vragen. Hebt u bijvoorbeeld recht op een schadevergoeding na het bedrijfsongeval? Wie is aansprakelijk en hoe kunt u de schade claimen? Wij helpen graag om de antwoorden op deze en andere vragen te vinden. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij begrijpen hoe vervelend deze zorgen zijn en doen er daarom alles aan om u snel te helpen. Zo starten wij een lopend traject vanaf de eerste intake en komt u direct in contact met de behandelaar van uw zaak.

Direct mijn schade claimen
Ik wil meer informatie

Wanneer u een bedrijfsongeval heeft gehad kan uw leven op zijn kop staan. Een ongeluk brengt naast lichamelijke klachten vaak veel zorgen met zich mee. Wij begrijpen dat het beginnen van een juridisch proces voor u als een stressvol proces kan voelen. Wij helpen u graag.

Op deze pagina kunt u terecht voor alle informatie rondom een schadevergoeding na een bedrijfsongeval en geven we antwoord op uw vragen. Zo weet u precies waar u aan toe bent en wat uw mogelijkheden zijn.

Heb ik recht op een schadevergoeding na een bedrijfsongeval?

Wanneer u als werknemer slachtoffer bent geworden van een bedrijfsongeval heeft u vaak recht op een schadevergoeding. Uw werkgever is verantwoordelijk voor een veilige werkplek. Hiervoor zijn regels opgesteld en deze heten de zorgplicht. De zorgplicht bestaat uit een aantal concrete regels, maar wordt aangevuld door ongeschreven regels. Er wordt niet snel aangenomen dat een werkgever aan deze plicht voldoet. De werkgever is in veel gevallen aansprakelijk voor uw bedrijfsongeval en u kunt uw schade waarschijnlijk op de werkgever verhalen. Alleen bij opzet of doelbewuste roekeloosheid kunt u als werknemer aansprakelijk worden gesteld voor het ongeval.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Welke soorten schadevergoedingen kunt u claimen na een bedrijfsongeval?

De fysieke en mentale schade die u oploopt na een ongeval noemen we letselschade. Vaak kunt u na een bedrijfsongeval een schadevergoeding claimen voor deze schade. Een letselschadevergoeding kan uit een materieel en een immaterieel deel bestaan. Een materiële schadevergoeding is een vergoeding voor de geleden schade die in geld uit te drukken is. Een immateriële schadevergoeding is een vergoeding voor de schade die niet in geld uitgedrukt kan worden en wordt ook wel smartengeld genoemd. Dit is schade die u lijdt door verlies aan levensvreugde.

Direct mijn schade claimen!

Voorbeelden van materiële schadevergoeding na een bedrijfsongeval

  • Inkomensverlies.
  • Pensioenschade.
  • Re-integratiekosten.
  • Eigen risico van uw ziektekostenverzekering.
  • Juridische bijstand van uw letselschadespecialist.
  • Kosten van medische behandelingen. 

Met een materiële schadevergoeding kunt u zowel huidige als toekomstige schade claimen. Zo kunt u bijvoorbeeld schade aan uw kleren claimen, maar bijvoorbeeld ook de huishoudelijke hulp die u voor de rest van uw leven nodig hebt als gevolg van het bedrijfsongeval. Om er zeker van te zijn dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft is het dus belangrijk een letselschade expert in de arm te nemen.

Neem contact op

Voorbeelden van immateriële schadevergoeding na een bedrijfsongeval

  • Pijn of lichamelijk ongemak
  • Verdriet
  • Verminderde levensvreugde
  • Verlies van sociale contacten
  • Reputatieschade

U krijgt ook voor de schade die niet in geld uitgedrukt kan worden een financiële schadevergoeding. De rechter besluit wat een redelijk geldbedrag is voor de onmeetbare schade die u ondervindt. Bij deze schatting wordt rekening gehouden met soortgelijke claims, uw persoonlijke situatie en de schade die u hebt opgelopen.

Vraag onze juristen om hulp

Schadevergoeding voor niet-werknemers

Wanneer u niet in dienst bent bij het bedrijf waar uw ongeval plaatsvond kunt u in sommige gevallen toch recht hebben op een schadevergoeding. Uitzendkrachten, vrijwilligers en stagiaires hebben recht op een schadevergoeding. Zelfs een ZZP’er kan in sommige gevallen een letselschadevergoeding claimen. Recentelijk heeft de Hoge Raad geoordeeld dat een ZZP’er onder de zorgplicht van de werkgever valt en dus recht kan hebben op een schadevergoeding als voldaan wordt aan de volgende twee criteria:

  • de zzp’er is voor zijn veiligheid afhankelijk van de werkgever, en;
  • de door de zzp’er uitgevoerde werkzaamheden komen overeen met werkzaamheden van werknemers.

Neem contact op na een bedrijfsongeval

Heeft u vragen of wilt u graag meer informatie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag! Wij zijn iedere dag telefonisch bereikbaar. U kunt ons ook mailen, een bericht sturen via whatsapp of het contactformulier invullen.

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Hoe verloopt het proces bij Zuid Letselschade?

1.
Vertel ons uw verhaal
2.
Wij inventariseren de situatie en leggen u uw mogelijkheden voor
3.
Uw persoonlijke specialist start het juridische proces. Het contact is informeel en u wordt op de hoogte gehouden in begrijpelijke taal.
4.
Wij onderhandelen voor een eerlijke vergoeding vanuit de tegenpartij. Mocht dit niet lukken dan gaan wij procederen.
5.
Wij regelen alles en houden contact met u. Na afloop van het traject ontvangt u het resultaat. Volledig gratis.

Claim direct uw letselschade