Een ongeluk zit in een klein hoekje en zeker als werknemer in de bouwsector zijn er risico’s. Zo komen er helaas toch nog meer bedrijfsongevallen in de bouw voor dan gewenst. Het is niet alleen een gevaarlijke omgeving, maar ook de werkzaamheden zijn fysiek zwaar waardoor een bedrijfsongeval in de bouw tot zeer ernstig letsel kan leiden. Als u slachtoffer bent van een arbeidsongeval op de bouw dan kunt u veel vragen hebben. Wie is aansprakelijk? Kunt u wellicht een schadevergoeding claimen bij uw werkgever? Zuid Letselschade helpt u bij het beantwoorden van deze vragen en staat u bij gedurende het hele proces.
Als u slachtoffer bent van een bedrijfsongeval op de bouw is dat heel vervelend. U kunt blijvend letsel oplopen dat u belemmert bij uw werkzaamheden en andere dagelijkse bezigheden. Ook tijdelijk letsel kan u in veel activiteiten belemmeren. U heeft meestal recht op een schadevergoeding bij een arbeidsongeval in de bouw. U dient uw werkgever dan aansprakelijk te stellen zodat u uw schadevergoeding kan claimen. Onze specialisten begeleiden u hierin graag en staan voor u klaar.
Arbeidsongeval op de bouw
Werknemers in de bouw werken vaak onder moeilijke omstandigheden. Er wordt gewerkt met zware en verschillende materialen en op grotere hoogtes. Een veilige werkplek is dan essentieel, maar een kleine fout of onhandigheid kan al snel leiden tot een ongeluk. Letselschade door een arbeidsongeval op de bouw kan opgelopen worden door verschillende soorten werkzaamheden. Zo kan het zijn dat een werknemer valt van hoogte en iets breekt of dat er iets zwaars tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden valt op een ledemaat. U kunt hierdoor zowel fysiek als psychisch letsel overhouden. Hiervoor kunt u een schadevergoeding krijgen als blijkt dat uw werkgever aansprakelijk is.
Aansprakelijkheid in de bouw
Als u letselschade heeft opgelopen tijdens het uitvoeren van uw werk, dan kunt u uw werkgever aansprakelijk stellen hiervoor. Elke werkgever heeft namelijk een zorgplicht. Dit betekent dat al het mogelijke gedaan moet worden om arbeidsongevallen te voorkomen zodat u veilig uw werk kunt uitvoeren. Indien een arbeidsongeval toch gebeurd kan de werkgever aansprakelijk worden gesteld.
De meeste werkgevers zijn verzekerd voor bedrijfsongevallen op de bouw. Zij weten dat ze een zorgplicht hebben en dat een ongeluk in een klein hoekje zit tijdens werkzaamheden in de bouwsector. De eerste stap om een schadevergoeding te claimen is om uw werkgever aansprakelijk te stellen. Als uw werkgever kan aantonen dat hij heeft voldaan aan de zorgplicht, dat het ongeval op de bouw door uw eigen roekeloos gedrag veroorzaakt is of dat het een opzettelijk ongeval was, dan is uw werkgever niet aansprakelijk voor uw letselschade.
In bijna alle gevallen is de werkgever wel aansprakelijk voor uw opgelopen letselschade. Werkgevers zijn goed verzekerd voor bedrijfsongevallen op de bouw. De verzekeringsmaatschappij keert dan uw schadeclaim uit. U hoeft niet bang te zijn voor een verslechterde relatie met uw werkgever of de mogelijkheid dat u uw baan verliest. U kunt uw schadevergoeding claimen zonder zorgen.
Schadevergoeding na ongeval op de bouw
Na een bedrijfsongeval op de bouw kunt u een schadevergoeding claimen. U kunt een schadevergoeding vragen voor alle schade en kosten die u heeft opgelopen door het bedrijfsongeval. Denk hierbij aan materiële en immateriële schade. Materiële schade is alle schade die uit te drukken is in geld, zoals inkomensverlies, medische kosten, extra reiskosten en kosten van extra (huishoudelijke) hulp. Immateriële schade betreft de schade de niet uit te drukken is in geld. Voorbeelden hiervan zijn pijn, psychisch letsel, verminderde levensvreugde en depressie. Bereken een indicatie van de schadevergoeding die u kunt claimen met onze online letselschade rekentool.
Werkgever aansprakelijk stellen voor letselschade bij bedrijfsongeval op de bouw? Neem contact met ons op.
Heeft u vragen over een schadevergoeding na een bedrijfsongeval op de bouw? Of wilt u graag meer informatie? Neem contact op met onze specialisten. Wij helpen u graag! Wij zijn iedere dag telefonisch bereikbaar. Daarnaast kunt u ons mailen, een bericht sturen via Whatsapp of het contactformulier invullen.